For over a decade, SIMEONIDIS Winery has undoubtedly left its mark in the Greek wine world. This “powerful, full of aromas and flavors” mark continues to leave history.

The press could not remain unaffected by our daily effort for quality wine.

So, here are some of the presentations / reviews of our wines in the indigenous and international press:

Όμορφο Chardonnay δεξαμενής. Μας κατακτά με το αρμονικά δεμένο ζευγάρι οξύτητας-αλκοόλης και τη φρεσκάδα του. Μια συνεπέστατη έκφραση της κοσμοπολίτισσας ποικιλίας με ξεκάθαρο άρωμα φρούτων. Από αμπελώνες στους πρόποδες του Παγγαίου.Wine Plus Magazine, September 2010
Η Οινοποιία Συμεωνίδη από το Παγγαίο Καβάλας κυκλοφόρησε (μετά το Ροδίτη) τη δεύτερη ετικέτα των μονοποικιλιακών κρασιών της από ελληνικές ποικιλίες. Μια επίμονα φρουτώδη και δροσιστική Μαλαγουζιά, σε 7000 μόλις φιάλες. Προσέξτε και την ευρυματική οπίσθια ετικέτα.Wine Plus Magazine, Summer 2008
Αχνόξανθο, λαμπερό, με πινελιές φρεσκάδας. Εκφραστική μύτη, όπου κυριαρχούν τα αρώματα του ροδάκινου, του λεμονιού και του μάνγκο. Προσανατολισμένο περισσότερο στην ανάλαφρη και δροσιστική πλευρά της ποικιλίας, προσφέρει ένα πολύ ευχάριστο και εύκολα προσεγγίσιμο σύνολο. Καλό, φρουτώδες τελείωμα. Sauvignon Blanc 2010.VIMA Gourmet Magazine, July 2011
Σωρεία διακρίσεων για τον “Ηδύπνοο Chardonnay” του Οινοποιείου Συμεωνίδη. Το αργυρό μετάλλιο στον 7ο Διαγωνισμού Οίνου της ΕΝΟΑΒΕ διαδέχτηκαν οι διεθνείς διακρίσεις στην Γαλλία, κατακτώντας επίσης το αργυρό μετάλλιο στα “Vinalies Internationales 2007” της Ένωσης Γάλλων Οινολόγων και αντίστοιχα στον Διεθνή Διαγωνισμό “Chardonnay Du Monde” που πραγματοποιήθηκε τον Μάριο στο Chateau des Ravatys, το κρήμα του Ινστιντούτου Παστέρ στη Βουργουνδία. Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός αναγνωρίζει τα καλύτερα Chardonnay κρασιά όλου του κόσμου, επιβραβεύοντας τα με αξιόπιστα και αντιπροσωπευτικά μετάλλια.Import Magazine, June 2007
“Πετράδια” από την Οινοποιία Συμεωνίδη. Ένα νέο κρασί από 100% Syrah με χαρακτηριστικά βαθύ σκούρο ερυθρό, μελένιο χρώμα. Πολύ καλό σώμα, εξαιρετική επίγευση, αρώματα ξηρών καρπών και φρούτων του δάσους. Τα σταφύλια προέρχονται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες από την περιοχή του Παγγαίου όρους, νοτιοανατολικού προσανατολισμού, κοντά στη θάλασσα, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Η ωρίμανση έγινε σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια, πάντα καινούρια, τόσους μήνες, όσους χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα έξοχο κρασί. Τα πετράδια έχουν αποκτήσει διακρίσεις από διεθνείς διαγωνισμούς το 2009, όπως το ασημένιο μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, χρυσό μετάλλιο στο Concours Mondial de Bruxelles 2009, ασημένιο μετάλλιο στις Vinalies Internationales 2009 και διάκριση στον International Wine Challenge 2009.Oinochoos Magazine, January 2010
Ο οινοποιός Πολυχρόνης Συμεωνίδης, μέσα από το Ηδύπνοος Chardonnay, μας μυεί στη γεύση που οφείλει να έχει ένα Σαρντονέ, χωρίς το στήριγμα του βαρελιο, αλλά με μοναδικό μέτοχο την τέχνη του οινοποιού και το terroir της περιοχής. Πρασινόλευκο μ’ αρώματα ροδάκινου και άγουρων εσπεριδοειδών, εντυπωσιάζει στο στόμα, χάρη στην απόλυτη ισορροπία αλκοόλης-οξύτητας, τον γεμάτο όγκο του, την αίσθηση λιπαρότητας, τη lime εσπεριδοειδή αρωματική έκφραση του ουρανίσκου και τη μακρά επίγευση. Απολαύστε το στους 12°C, αποφεύγοντας κόκκινα κρέατα, κόκκινες σάλτσες και κάθε πικάντικη γεύση.Lichoudies Nostimies by Ilias Mamalakis Magazine, November 2009
Like this post0
Go top